Műszaki leírás

BUDAPEST, VI. KER. MUNKÁCSY UTCA 25. Hrsz.:28285 LAKÓÉPÜLET EMELETRÁÉPÍTÉS, TETŐTÉRBEÉPÍTÉS, 15 DB ÚJ LAKÁS KIALAKÍTÁSA

Az épület bemutatása

A Munkácsy u. 25. szám alatti területen egy 15 lakásos emeletráépítéses tetőtérbeépítés valósul meg. A századfordulós lakóépület zártsorú beépítésű területen helyezkedik el. Az átlósan szemközti ingatlanon található a műemléki Epres-kert. A belső udvarban kert kerül kialakításra térburkolattal és zöld felületekkel, kerti bútorokkal. Az épület kialakítandó megjelenése a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal tetszését is elnyerte.

A kialakítás során a meglévő épület felújításra kerül (homlokzatok, függőfolyosók, kapualj, belső udvar, gépészeti- és elektromos vezetékek), az udvari önálló épületet elbontjuk, tágasabb, szellősebb udvar alakul ki. Személyfelvonó a függőfolyosóhoz kapcsolódóan az udvarban kap helyet.

Az új lakószintekre egyenes kialakítású háromkarú belső lépcsőn is feljuthatunk.

A harmadik emeleten 6 db, a negyediken 5 db,a tetőtérben 4 db lakóegység kapott helyet. A tetőtéri lakásokhoz közvetlen megközelítésű saját tetőterasz tervezett.

I. ÉPÍTÉSZET, STATIKA:

I.1 Alapozás:

Pinceszinti alapozás megerősítése:

Monolit vasbeton lemezalap 20-30 cm vastagságban vb. gerendaráccsal, alapszélesítéssel statikus terv szerint. Nem hozzáférhető helyeken injektálás az altalaj teherbírásának növelésére (URETEK technológiával)

I.2 Teherhordó szerkezetek:

Függőleges szerkezet:

A meglévő falak változatlan formában megmaradnak. Az új szinteken a lépcsőházi falak POROTHERM N+F rendszerben készülnek. Homlokzati falak POROTHERM N+F megfogóhornyos,30 cm vtg., dryvit rendszerű hőszigetelő vakolatrendszerrel.

Vízszintes szerkezet:

A födémek 18 cm vtg monolit vasbeton síkfödémek, amelyek biztosítják a repedésmentességet. Ennek a szerkezeti megoldásnak további előnye, hogy a nagy tömegű födémszerkezet léghang- gátlása nagyon jó. A tetőn vb. koporsófödém készül 15 cm lemezvastagsággal .

Lépcsőlemez:

Monolit vb. szerkezet 16 cm lemezvastagsággal íves, valamint háromkarú kialakítással.

II. FALAZATOK:

A falazatok egységesen POROTHERM rendszerből készülnek. A lakások közötti elválasztó fal 30 cm vtg., réteges hanggátló (52dB) szerkezet 5 cm légréssel. A válaszfalak 10 cm vtg POROTHERM válaszfalelemekből készülnek.

Az összes külső falszerkezet kielégíti az érvényben lévő hőtechnikai szabvány előírásait.

III. ALJZATOK:

A födémszerkezeteken NIKECELL LH 27/25 és 33/30 lépéshangszigetelő réteg felett 6 cm vastag cement estrich aljzatbeton készül.

IV. NYÍLÁSZÁRÓK:

A homlokzati nyílászárók, ablakok korszerű műanyag profilrendszerűek. 4-16-4 mm - es hőszigetelő üvegezéssel ( "ľ" = 1,4 W/m2K).

Tetősíkablakok VELUX típusúak fokozott hőszigetelésű üvegezéssel, gyári beépítő-kerettel, belső árnyékolóval.

IV.1 Bejárati ajtó:

Minden lakásbejárati ajtó hanggátló, biztonsági zárszerkezettel, kitekintő optikával, nehezen éghető anyagokból kerül beépítésre.

IV.2 Lakáson belüli ajtó:

Alapáron papírrács betétes dekor -fóliás (bükk, tölgy, fehér tölgy, juhar és fehér felület közül lehet választani). Az ajtótok utólag kerül elhelyezésre. Az ajtók kerete illetve az ajtólapok élei lekerekített kialakításúak. Megfelelő időben lehetőség van a kijelölt beszállító bemutató termében más, a fentiektől eltérő típus forma kiválasztása. Belső terű helyiségek ajtóinál (mesterséges elszívás esetén) a friss levegő utánpótlást biztosítani kell (küszöb és tömítés nélküli kialakítás).

IV.3 Közösségi terek belső ajtói:

A hulladéktároló - lépcsőház közötti ajtó az érvényben lévő szakhatósági előírásoknak megfelelően, nem éghető acéllemez ajtó.

IV.4 Lakatos szerkezetek:

Az erkélyek korlátai,az előtető és a lépcsőházi korlát, egyedi lakatos szerkezetek, festett felülettel.

V. BURKOLATOK:

V.1 Hidegburkolatok:

Oldalfal burkolat, a fürdő szobákban ajtómagasságig, a WC-ben 1,5 m magasságig, a konyhában a konyhabútor alsó- és felső része között ( 0,85-1,45 m magasság között ) készül I. osztályú fali csempe burkolat. Megfelelő időben lehetőség van a kijelölt beszállító bemutató termében más, a fentiektől eltérő típus forma kiválasztása.

Padlóburkolat lépcsőházakban, közös helységekben és a teraszokon gres-lap burkolat készül 30*30 ill. 20*20 cm méretben.

V.2 Melegburkolatok:

A lakások melegburkolatú részein laminált felületű csaphornyos, klikkes vagy ragasztott parketta burkolat készül. A laminált parkettához 4 cm magas laminált szegélyléc tartozik.

Megfelelő időben lehetőség van a kijelölt beszállító bemutatótermében más, feláras típus kiválasztására.

VI. FELÜLETKÉPZÉS:

A lakásokban 2 réteg glettelés, majd csiszolás után 3 réteg fehér színű diszperziós falfestés készül. Felár ellenében lehetőség van tetszőleges színű falfestést kérni. A közösségi területek oldalfala szintén egyszínű felületképzést kap.

VII. BEÉPÍTETT BÚTOROK:

A lakások alapfelszereltségébe nem tartozik beépített bútor, konyhabútor.

VIII. ÉPÜLETGÉPÉSZET

VIII.1 Vízellátás:

A vízhálózat alap- és felszálló vezetékeinek anyaga hg. acélcső, az ágvezetékek anyaga kemény polietilén cső szigeteléssel. A wc öblítés monoblokk rendszerű tartállyal, alsó vagy hátsó kifolyással. A fajansz termékek (mosdók, kézmosók, WC csészék - az alaprajz szerinti elrendezésben) I. oszt. "ALFÖLDI" típusú félporcelán termékcsalád elemei, fehér színben, konzolos rögzítéssel, a maximálisan tartható higénia szempontjának megfelelően. A mosogatógép a mosogató sarokszelepéhez és lefolyójához csatlakozhat. Megfelelő időben lehetőség van a kijelölt beszállító bemutató termében más, a fentiektől eltérő típusforma kiválasztása. A kád acryl vagy zománcozott fém lemezkád.

VIII.2 Melegvíz ellátás:

A lakásokban zárt égésterű fali kombi gázkazánok épülnek, a mindenkori szabványoknak, előírásoknak megfelelő kialakítással. Vezetékszerelés a hidegvíznél ismertetett módon történik.

VIII.3 Fűtés, hűtés:

A lakásokban egyedi, zárt égésterű kombi kazánok biztosítják a fűtést.
A radiátorok, acéllemez lapradiátorok, fürdőszobában törölköző szárítós csőradiátor kerül beépítésre.
A szerelés többrétegű Wavin-Pex típusú csővel történik.
A lakásokhoz klíma előkészítés készül. Minden lakásban a bejárati ajtó felett van lehetőség a beltéri egység elhelyezésére. A kültéri egységet a csövezésnek megfelelő helyre kell felszerelni. A két egység összecsövezését, elektromos vezérlését, cseppvíz elvezetését kiépítjük. Beltéri-kültéri egységeket a vevő építteti ki.

VIII.4 Gázellátás:

A gázfelhasználás a fűtés és melegvíz termelés céljából épül ki a meglévő hálózat bővítésével. A kazánok gázellátása külön lakásonkénti gázmérő órával történik.

VIII.5 Szellőzés:

A lakások belső terű helységeiben ventillátoros elszívás készül. A helységekből távozó levegőt a tető fölé vezetjük. Minden konyhában a tűzhely felett, páraelszívó berendezés üzemeltetésének lehetőségét biztosítjuk. A közös kürtőknél az egymás feletti helységek levegőjének visszaáramlását, visszacsapó szelep beépítésével akadályozzuk.

IX. FELVONÓ:

Az épület belső udvarában 1 db külső lift épül 4 személyre (320 kg-os) a függőfolyosókhoz csatlakozóan. Szerkezete könnyűszerkezetes acél, alatta monolit vb dobozszerkezet alapozással, külön lift-terv és statikai terv alapján, önálló villamos energia ellátással, vészjelző kialakításával.

X. ELEKTROMOSSÁG, ERŐSÁRAMÚ RENDSZER:

A lakásokban rendelkezésre álló mért csatlakozás 3×16 A. A teljes elektromos hálózat falban szerelt védőcsövekbe húzott rézvezetékekkel készül, megfelelő biztonsági földeléssel.A fixen bekötött villamos fogyasztók munkavédelmi kapcsolókat kapnak, vizes helyiségekben FI-reléket.

Szerelési magasságok:

-kapcsolók:

  • 1,20 m - lakásban
  • 1,50 m - fürdő, külső tér

-dugaszoló aljzatok:

  • 0,30 m -szoba, közlekedő
  • 0,60 m -mosogatógép, hűtő
  • 1,30 m -konyhapult
  • 2,10 m - konyhai szagelszívó
  • 1,50 m - fürdő, külső tér

A lakásokban PRODAX (vagy vele azonos műszaki színvonalú) szerelvények kerülnek elhelyezésre. A lakások világítótestjei nem tartoznak a lakások alapfelszereltségébe, ezeket a vevők biztosítják (természetesen a hozzájuk tartozó vezetékelés elkészül). Az erkélyek lámpatestjei egységesen elkészülnek.

Az egyes lakások elektromos mérőórái az adott szint közösségi terében, fali fülkékben elhelyezett mérőszekrényben kerülnek elhelyezésre.

A közösségi területeken jellegüknek megfelelő védettségű lámpatestek kerülnek elhelyezésre.

Az épületen villámvédelmi rendszer kerül kialakításra. Az érintésvédelem módja: nullázás. Tartalékfűtés dugaszoló aljzat hálózatról biztosítható.

XI. ELEKTROMOSSÁG, GYENGEÁRAMÚ RENDSZEREK:

XI.1 Telefonhálózat, TV hálózat:

A telefonhálózat és a központi TV hálózat részére a lakásokon belül védőcsövezés készül. A lakószobákban és a nappaliban 1-1 telefon és TV csatlakozási végpont készül PRODAX (vagy vele azonos műszaki színvonalú) szerelvénnyel együtt. A vevő szerződik a szolgáltatóval, aki a vezetékezést elkészíti (UPC, EMKT).

XI.2 Riasztó hálózat

A lakásokban alap védőcsövezés épül a bejárati ajtóhoz nyitás érzékelő részére a kezelő táblához.

A kezelő tábla telefon összecsövezése elkészül. Mozgásérzékelők felszerelése és a riasztó vezetékezése vevő feladata.

XII. Kaputelefon (beléptető rendszer):

A lépcsőházi kapun - mely elektromos zárral is rendelkezik - történő bejutást felcsengetős, nyomógombos kaputelefon rendszer teszi lehetővé. A beléptetés (a kapuk nyitása) a lakásokból egyetlen gomb megnyomásával történik.

A lakások belmagassága : 2.60 -2,65m
Az építész alaprajz szerinti méretek " nyers " méretek, vakolatlan falak közötti távolságot jelentik.
A Beruházó fenntartja a jogot magának, hogy a leírt anyagokat más, legalább azonos minőségű, vagy értékesebb anyagokkal váltsa fel!

2008-04-14.

Lakáskínálat

A lakások 100%
százaléka már elkelt!

Galéria

Munkácsy Mansard látványterv Munkácsy Mansard látványterv Munkácsy tetőtér látványterv
Munkácsy tetőtér látványterv Munkácsy tetőtér látványterv Munkácsy tetőtér látványterv
Munkácsy tetőtér látványterv Munkácsy tetőtér látványterv Munkácsy tetőtér látványterv
Munkácsy tetőtér látványterv